Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020


Θέμα: «Ενημέρωση γονέων για Εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Αγαπητοί γονείς, στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε λόγω του COVID19, με τα γνωστά επακόλουθα που βιώνουμε όλοι μας, πιστεύουμε πως είναι επιβεβλημένη από μέρους των εκπαιδευτικών, η επικοινωνία με τους μαθητές μας, για μια ουσιαστική και ενθαρρυντική αλληλεπίδραση.
Ο καταιγισμός ειδήσεων και πληροφοριών από το Υπουργείο αλλά και τα Μ.Μ.Ε. , λόγω της δεδομένης κατάστασης είναι πραγματικά τεράστιος.
   Το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να αποσαφηνίσει κάπως την κατάσταση ως προς τις ενέργειες του Σχολείου μας και των εκπαιδευτικών για καλύτερη ενημέρωσή σας.
    Από το Υπουργείο είναι σαφής η οδηγία της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης [για την Α/θμια Εκπαίδευση] με τους μαθητές μας- παιδιά σας ώστε να υπάρχει μια υποστηρικτική αλληλεπίδραση και μια ουσιαστική επικοινωνία.
Έχουν σταλεί οδηγίες στους γονείς σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, για την εγγραφή των παιδιών τους στο Π.Σ.Δ.
Για τις Τάξεις  Α’ και Β’ που δε γνωρίζετε τον αριθμό μητρώου των παιδιών σας, επειδή δεν έχετε λάβει έλεγχο προόδου, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Σχολείο, εργάσιμες ημέρες και ώρες  στο 2695092251 ή στέλνοντας email στο Σχολείο μας [mail@1dim-rizas.zak.sch.gr].
Η εγγραφή στο Π.Σ.Δ. μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30-03-2020.
     Ήδη η πλατφόρμα του myschool του Σχολείου μας, έχει ενημερωθεί με τα email των μαθητών μας σε ποσοστό 60%.
     Υπάρχουν γονείς που δεν έχουν καθόλου ηλεκτρονική διεύθυνση, κάποιοι άλλοι με τους οποίους στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία, καθώς και κάποιοι που δεν έχουν γνωστοποιήσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο σχολείο.
Ας γίνει μια ακόμη προσπάθεια απ’ όλους μας, ώστε όλοι οι μαθητές να ενημερωθούν για το εγχείρημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν.
·         Η επιλογή της πλατφόρμας ή της επικοινωνίας με τους μαθητές, ακόμη και με email, που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού, με γνώμονα την καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση.

Προτείνεται οι μαθητές που έχουν ήδη λογαριασμό στο ΠΣΔ να εισέλθουν για μια φορά με τους κωδικούς τους και στις δύο πλατφόρμες


ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου λαμβάνουν υπόψη τυχόν δυσκολίες και επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Σημ.: Οι ασκήσεις- εργασίες που θα δοθούν από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές μας – παιδιά σας , θα έχουν εμπεδωτικό –  επαναληπτικό χαρακτήρα.

Σας καλούμε να σταθείτε όπως πάντα αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών σας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα
και ευχόμαστε καλή δύναμη, υγεία και αισιοδοξία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023 - 2024

 ΜΕ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚ...