Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «Χόμπιτ»



 Τρία οστά του καρπού που εμφανίστηκαν στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας ενισχύουν την άποψη ότι το είδος H. Floresiensis πράγματι υπήρξε, αντικρούοντας ισχυρισμούς άλλων ερευνητών ότι το «Χόμπιτ» ήταν Πυγμαίοι.
Σύμφωνα με το Science News, τα «Χόμπιτ» κατάγονταν από ένα μέλος της ανθρώπινης οικογένειας που εμφανίστηκε στην Ινδονησία πριν από 1.000.000 και εξαφανίστηκαν πριν από 17.000 χρόνια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανατομία του καρπού τους περιόριζε την ικανότητα να κατασκευάσουν και να χρησιμοποιήσουν λίθινα εργαλεία.  
 
Το είδος αυτό ήταν ύψους περίπου 60 εκατοστών – εντός των ορίων των φανταστικών Χόμπιτ του Τόλκιν, που ο συγγραφέας τοποθετούσε μεταξύ 60 και 120 εκατοστών και όπως και τα Χόμπιτ, είχαν μεγάλα πόδια. Περπατούσαν στα δύο πόδια και είχαν μικρούς κυνόδοντες και ζούσαν όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων.
 
Σε αντίθεση όμως με τους σύγχρονους ανθρώπους, τα χέρια τους ήταν μακρύτερα από τα πόδια τους. Το στοιχείο αυτό παραπέμπει περισσότερο σε πιθήκους, ενώ το μικρό μέγεθος του εγκεφάλου τους τοποθετεί το IQ τους στο ίδιο επίπεδο με των χιμπατζήδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2024

 Ολοκληρώθηκαν χθες, 18 Απριλίου 2024, οι αγώνες στίβου, στο «Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», στην πόλη της Ζακύνθου. Συγχαρητήρια στα παιδ...