Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2013)



Το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ενημερώνει ότι διευρύνει το πλαίσιο αναφοράς της υπηρεσίας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με τον ανανεωμένο δικτυακό τόπο http://internet-safety.sch.gr, στοχεύοντας με το πλούσιο και ποιοτικό υλικό του, στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλ. στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, στους γονείς και τους κηδεμόνες.
Με αφορμή την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2013) καθώς και την επετειακή 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2013), ο ενημερωτικός κόμβος Internet-Safety σας καλεί να αξιοποιήσετε το υλικό του και σας προτρέπει ειδικά εκείνες τις ημέρες να:
1)Βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο, στο ειδικό αφιέρωμα στη διεύθυνση http://internet-safety.sch.gr/index.php/component/k2/item/199-7thprivday για την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 
2) Συζητήσετε θέματα ασφαλούς χρήσης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, αντιμετώπισης του κυβερνοεκφοβισμού, προστασίας της ιδιωτικότητας, προστασίας ηλεκτρονικές απάτες, κ.ά.
3) Χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από την ιστοσελίδα Χρήσιμο Υλικό http://internet-safety.sch.gr/index.php/provoli/yliko
6) Να παρακολουθήσετε τις ζωντανές μεταδόσεις εκδηλώσεων με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο, που θα μεταδίδονται από το ΠΣΔ στη διεύθυνση http://live.sch.gr «Ζωντανές Μεταδόσεις»
Ο ενημερωτικός κόμβος Internet-Safety  του ΠΣΔ για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» έχει δομηθεί με βάση τις ομάδες – στόχους στις οποίες απευθύνεται το υλικό του: από τα παιδιά και τους εφήβους έως τους γονείς και κηδεμόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

  1 o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                 ΡΙΖΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ   Αγαπητοί μας γονείς, σας γνωρίζουμε ότι:   α. T ην Παρα...