Τρίτη 13 Μαΐου 2014


Βρέθηκε η θρυλική ναυαρχίδα του Κολόμβου;




Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη ναυαρχίδα του Χριστόφορου Κολόμβου «Σάντα Μαρία», η οποία είχε καταστραφεί περίπου πέντε αιώνες πριν στα νερά της Καραϊβικής.



Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το πλοίο Σάντα Μαρία στο βυθό της θάλασσας ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αϊτής στο σημείο όπου ο Κολόμβος ανέφερε ότι είχε προσαράξει στις σημειώσεις του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κλίφορντ, ένα κανόνι του 15ου αιώνα που βρέθηκε στην περιοχή κάνει τον κάνει να πιστεύει ότι πράγματι πρόκειται για τη Σάντα Μαρία. Ο Independent αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το μέγεθος του πλοίου που βρέθηκε είναι ίδιο με αυτό της ναυαρχίδας.

Η επιστημονική ομάδα πρέπει τώρα να ανασύρει το ναυάγιο. Ο Κλίφορντ ανέφερε ότι αν πρόκειται όντως για το Σάντα Μαρία τότε θα είναι το πρώτο λεπτομερές θαλάσσιο αρχαιολογικό στοιχείο της ανακάλυψης της Αμερικής από τον Κολόμβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2024

 Ολοκληρώθηκαν χθες, 18 Απριλίου 2024, οι αγώνες στίβου, στο «Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», στην πόλη της Ζακύνθου. Συγχαρητήρια στα παιδ...