Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Περιβαλλοντικές διαδρομές στην ύπαιθρο χώρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε' και ΣΤ' τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε ένα ακόμα πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς με θέμα : <<Περιβαλλοντικές διαδρομές στην ύπαιθρο χώρα>>.




Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση και βιωματικές δράσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.



 Τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μαχαιράδου και τον πολιτιστικό σύλλογο του Μαχαιράδου, επιλέχθηκε ως χώρος υλοποίησης του προγράμματος το χωριό του Μαχαιράδου και ο ελαιώνας του χωριού. Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του κέντρου μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου ή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και υποδέχονται την περιβαλλοντική ομάδα.





 Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση σχετικά με τη διαδρομή μέσα στο χωριό και τον ελαιώνα, όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σε επιλεγμένα σημεία. Οι μαθητές/τριες προμηθεύονται επίσης με το κατάλληλο έντυπο υλικό σχετικό πάντα με τη διαδρομή του περιβαλλοντικού μονοπατιού.




 Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει την υλοποίηση του περιβαλλοντικού μονοπατιού. Η συνολική διάρκεια του μονοπατιού είναι περίπου μιάμιση ώρα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επιστροφή στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή του σχολείου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2024

 Ολοκληρώθηκαν χθες, 18 Απριλίου 2024, οι αγώνες στίβου, στο «Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», στην πόλη της Ζακύνθου. Συγχαρητήρια στα παιδ...