Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟ !!!

Την Παρασκευή 18-11-2016 η ΄Γ και η ΄Δ τάξη του σχολείου μας, επισκεφθήκαμε την Ξενοπούλειο και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας  που πραγματοποιούμε.


Η εμπειρία μας ήταν αξέχαστη! Αρχικά στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη παρέα με την Αλεξάνδρα  Κατσαϊτου και την Ρομίνα Καραγιάννη, διαβάσαμε ένα πολύ περίεργο παραμύθι για να διαπιστώσουμε ότι οι ιστορίες των παραμυθιών, δεν έχουν πάντα λογική, αλλά.. πολύ φαντασία!


 Έτσι, λοιπόν και εμείς, χωρισμένοι σε ομάδες διαλέξαμε εικόνες και τις κάναμε ιστορία! Ναι! δημιουργήσαμε τρεις μοναδικές ιστορίες, κι έτσι γίναμε συγγραφείς τριών μικρών παραμυθιών..


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Ιστορική  Βιβλιοθήκη Ζακύνθου όπου με την βοήθεια των φοιτητών που βοηθούν στη λειτουργία της, ξεναγηθήκαμε στο χώρο και μάθαμε πολλά για την ιστορία της καθώς και για τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης τόσο πολλών και σπουδαίων βιβλίων.


 Δεν αρκεστήκαμε όμως σε αυτό. Επιλέξαμε παιδικά βιβλία και καθίσαμε ήσυχα και διαβάσαμε όπως άλλωστε, μπορεί να κάνει ο καθένας στη βιβλιοθήκη. Κάποιοι μάλιστα δανειστήκαμε. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο!


Περάσαμε αξέχαστα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα ξαναπάμε με το σχολείο μας ή με τους γονείς μας να δανειστούμε το βιβλίο που μας ταιριάζει καλύτερα. 


Γιατί ο κόσμος των βιβλίων είναι πραγματικά μαγικός!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023 - 2024

 ΜΕ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚ...