Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Χαμογέλα κι εσύ!



Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας
Χαμογέλα κι εσύ!
Σήμερα γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα Ευτυχίας, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στις 28 Ιουνίου του 2012, με την ημερομηνία της να ορίζεται για τις 20 Μαρτίου κάθε χρόνου.
Ο ΟΗΕ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία ανέφερε: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, γνωρίζοντας πως το κυνήγι της ευτυχίας είναι ένας βασικός ανθρώπινος στόχος και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μία πιο περιεκτική, έντιμη και ισορροπημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία προωθεί την ανάπτυξη, την εξάλειψη της φτώχειας και τη γενική ευτυχία όλων των ανθρώπων, ανακοινώνει πως η 20η Μαρτίου θα είναι από δω και πέρα η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, και καλεί όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, καθώς και άλλες τοπικές και διεθνείς οργανώσεις, όπως και όλους τους ανθρώπους, να ενισχύσουν την προσπάθεια, μέσω της Παιδείας και της κοινωνικής συνοχής».
Στόχος της θέσπισης της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας είναι «η εις βάθος αλλαγή στη διάθεση των ανθρώπων. Οι άνθρωποι πλέον αναγνωρίζουν πως η “πρόοδος” πρέπει να σχετίζεται με την ανθρώπινη ευτυχία και ευμάρεια, αντί για την ανάπτυξη της οικονομίας με κάθε κόστος».
«Η προσοχή μας στρέφεται στο να επικοινωνήσουμε την ευτυχία στην ανθρωπότητα. Για να δημιουργηθεί μία πιο χαρούμενη κοινωνία, προαπαιτείται η δράση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο από πολιτικούς αρχηγούς και οργανώσεις, αλλά και από όλους εμάς τους πολίτες του κόσμου. Όταν κάνουμε πράγματα για να φέρουμε την ευτυχία σε άλλους, όλοι επωφελούνται. Βοηθάει τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, ενισχύει την ποιότητα της ζωής μας και, επίσης, εμπνέει τους άλλους να είναι πιο θετικοί» συμπληρώνει.
Η ευτυχία είναι:
Η ευτυχία δεν είναι κάτι αυθύπαρκτο. Έρχεται μέσα από τις δικές σου πράξεις (Δαλάι Λάμα)
Κάποιοι προκαλούν ευτυχία όπου πηγαίνουν. Άλλοι, όποτε πηγαίνουν (Όσκαρ Γουάιλντ)
Η ευτυχία είναι όταν ό,τι σκέφτεσαι, ό,τι λες και ό,τι κάνεις βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους
(Μαχάτμα Γκάντι)
Το Σύνταγμα επιτρέπει μονάχα στους ανθρώπους το δικαίωμα να κυνηγήσουν την ευτυχία. Το αν θα την πιάσεις, είναι δικό σου θέμα (Βενιαμίν Φρανκλίνος)
Μέτρα την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Μέτρα τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα (Τζον Λένον)
Αν περισσότεροι από εμάς εκτιμούσαμε το φαγητό, το τραγούδι και τη χαρά, πιο πολύ από το συσσωρευμένο χρυσάφι, τότε θα είχαμε έναν πιο ευτυχισμένο κόσμο (Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν)
Ας είμαστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους που μας κάνουν ευτυχισμένους. Είναι οι γοητευτικοί κηπουροί που κάνουν τις ψυχές μας να ανθίζουν (Μαρσέλ Προυστ)
Αν θέλεις να γίνεις ευτυχισμένος, γίνε (Λέων Τολστόι)
Δεν είναι ούτε ο πλούτος ούτε τα μεγαλεία, αλλά η ηρεμία και η απασχόληση με θέματα που αγαπάς που σε κάνουν ευτυχισμένο (Τόμας Τζέφερσον)
Η ευτυχία είναι όπως εκείνα τα κάστρα στα παραμύθια με τους δράκους που τα φρουρούν. Πρέπει να πολεμήσεις για να την κατακτήσεις (Αλέξανδρος Δουμάς)
Η ευτυχία δεν έγκειται στην ευτυχία, αλλά στην επίτευξή της (Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι)
Χιλιάδες κεριά μπορούν να ανάψουν από ένα μονάχα κερί, και η ζωή του κεριού αυτού δεν θα μικρύνει.
Η ευτυχία ποτέ δεν μειώνεται, όταν μοιράζεται (Βούδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2024

 Ολοκληρώθηκαν χθες, 18 Απριλίου 2024, οι αγώνες στίβου, στο «Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», στην πόλη της Ζακύνθου. Συγχαρητήρια στα παιδ...