Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΖΩΟ!!

Μικροί δημοσιογράφοι έγιναν για λίγο οι μαθητές της Δ΄τάξης, παίρνοντας συνέντευξη από τον Διευθυντή του Σχολείου μας. 
Ο κος Θεοτόκης Φλεμοτόμος απάντησε στις ερωτήσεις μας, που αφορούσαν το αγαπημένο του ζώο, ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι. Μας έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να αντιμετωπίζουμε γενικότερα όλα τα ζώα! Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!!

1. Θα θέλατε να μας <<συστήσετε>> το ζωάκι σας;

Βεβαίως! Πριν απ΄όλα χαίρομαι που είστε εδώ και που κουβεντιάζουμε! Το ζωάκι μου είναι ένας σκύλος! Είναι ράτσας λαμπραντόρ, τον λένε Σίμπα και είναι δύο χρονών!
( Σε αυτό το σημείο μας έδειξε την φωτογραφία του Σίμπα στον υπολογιστή του γραφείου του! Ενθουσιαστήκαμε!!! Είναι ένα πανέμορφο σκυλάκι!!)

2. Το έχετε εκπαιδεύσει;

Δεν το έχω εκπαιδεύσει, γιατί συνήθως αυτοί που εκπαιδεύουν τα ζώα, το κάνουν με άγριο τρόπο, δηλαδή με βία! Εγώ δεν το θέλω αυτό! Από μόνο του έχει μάθει να κάνει κάποια πράγματα που βολεύουν κι έμενα κι αυτόν!

3. Τι κάνετε συνήθως μαζί του;

Είμαστε φίλοι κυρίως! Είναι κοντά μας, δεν το έχουμε βέβαια μέσα στο σπίτι, αλλά μένει σε μια βεράντα δίπλα από το παράθυρό μας. Μας ακούει, τον ακούμε, μας βλέπει , τον βλέπουμε και πηγαίνουμε κάθε μέρα μια μεγάλη βόλτα. Αυτό με εξυπηρετεί κι είναι σπουδαίο και για μένα και για εκείνον, γιατί και αυτός <<παίρνει τον αέρα του>> και εγώ κάνω τη γυμναστική μου, που ίσως σε άλλη περίπτωση να μην έκανα μόνος μου!

4. Το έχετε εμβολιάσει;

Φυσικά! Ο σκύλος και όλα τα ζώα είναι ζωντανοί οργανισμοί! Όπως εμείς πρέπει να έχουμε κάνει τα εμβόλιά μας, έτσι και τα ζωάκια που έχουμε κοντά μας, πρέπει να έχουν κάνει κι αυτά τα δικά τους. Άρα λοιπόν, όπως εμείς πηγαίνουμε στο γιατρό, έτσι και το κατοικίδιό μας το πηγαίνουμε στον κτηνίατρο, ο οποίος θα του κάνει όλα τα εμβόλια που του χρειάζονται.

5. Τι το ταΐζετε;

Συνήθως ό,τι τρώμε κι εμείς! Μερικές φορές που δεν έχουμε κάτι που μπορεί να το φάει ένας σκύλος, για παράδειγμα φακές ή φασόλια, που δεν του αρέσουν, του δίνουμε σκυλοτροφή, δηλαδή κονσέρβες, αυτό που λέμε ξηρά τροφή.

6. Είναι κοινωνικοποιημένο ζωάκι; Ποιες είναι οι αγαπημένες του συνήθειες;

Φυσικά και είναι κοινωνικοποιημένο ζωάκι! Έχει μάθει να ζει μαζί μας! Όπως σας είπα και πριν, και μας βλέπει και μας ακούει και παρέα μας κάνει και παρέα του κάνουμε!! Εκείνο που αγαπάει ιδιαίτερα είναι τα παιδιά. Όλα τα ζώα, αλλά ειδικά τα λαμπραντόρ, έχουν μια πολύ καλή σχέση με τα παιδιά! Ίσως να έχετε δει παρόμοιο σκυλάκι να οδηγεί κάποιον τυφλό ή να παίζει μαζί με τα παιδιά! Είναι πολύ φιλικά στον άνθρωπο!

7. Καταφέρνετε να ασχοληθείτε μαζί του όσο του αξίζει ή νιώθετε τύψεις ότι δεν ασχολείστε αρκετά, εξαιτίας της δουλειάς σας ή άλλων υποχρεώσεων;

Το αντίθετο! Θεωρώ ότι ασχολούμαι πάρα πολύ μαζί του, γιατί σε αυτή τη φάση της ζωής μου, τα παιδιά μου έχουν φύγει από το σπίτι, όποτε έχω αρκετό  χρόνο ελεύθερο! Εξάλλου το βλέπω κι αυτό σαν παιδί μου!!!

8. Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να <<υιοθετήσει>> ένα ζωάκι για να τον πείσετε να το κάνει;

Προφανώς εννοείς ότι πρέπει να εξηγήσουμε ότι το να <<υιοθετήσει>> κάποιος ένα ζωάκι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πολλές φορές ενθουσιαζόμαστε, παίρνουμε ένα ζωάκι γιατί είναι όμορφο και παιχνιδιάρικο και όταν το βαρεθούμε, όπως βαριόμαστε ένα παιχνίδι μας, το εγκαταλείπουμε! Αυτό είναι λάθος!  Το ζωάκι αυτό θα είναι δυστυχισμένο και στο τέλος ίσως να καταλήξει αδέσποτο, χωρίς φαγητό και χωρίς σπίτι. Όποιος λοιπόν σκέφτεται να πάρει ένα ζωάκι, πρέπει να ξέρει ότι είναι σαν να παίρνει έναν άνθρωπο, μια ζωούλα, να το αγαπά και να το φροντίζει. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

«Φτερωτοί ταξιδιώτες: Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στα Ιόνια νησιά» Παρουσίαση από την Ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ

 Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ βρέθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 11 Απριλίου. Η διάρκεια της δράσης ήταν δύο σχολικ...