Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

“Το Φυσικό Περιβάλλον ως μέσο για τη διασφάλιση της αειφορίας”

Την Παρασκευή 18/12/2015,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε ενότητα εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα :

“Το Φυσικό Περιβάλλον  ως μέσο για τη διασφάλιση της αειφορίας”









Με 28 μαθητές από την και ΣΤ΄ τάξη.
Η ενότητα περιελάμβανε εισήγηση από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος (κατεύθυνσης Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλ-λοντος) κο Αναστάσιο Καλημέρη και τους δασκάλους κ.κ., Θεοδόση Μηνά και Βαγγοπούλου Αικατερίνη,
σχετικά με την κατανόηση βασικών εννοιών, όπως η ενέργεια και η μέτρησή της (με έμφαση στην Ηλιακή και Αιολική), η φυσική παροχή βρόχινου νερού, η κλιματική αλλαγή, το φυσικό περιβάλλον και η διασφάλιση της αειφορίας. Επίσης περιελάμβανε διαγωνισμό ζωγραφικής και συζήτηση  με τους μαθητές για την κατανόηση των παραπάνω θεμάτων.







Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στην σειρά εκδηλώσεων “Μια εβδομάδα για το Περιβάλλον” που οργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης  BIG που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (Ε.Τ.Π.Α.) και Εθνικούς πόρους .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2024

 Ολοκληρώθηκαν χθες, 18 Απριλίου 2024, οι αγώνες στίβου, στο «Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών», στην πόλη της Ζακύνθου. Συγχαρητήρια στα παιδ...